Lugeja pildid: nastikud sätivad päikese kätte väljanäitusele

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu rannas kulgeva kergliiklustee ääres peesitanud nastik.
Pärnu rannas kulgeva kergliiklustee ääres peesitanud nastik. Foto: Iivi Kullam

Pärnu Postimehe lugeja saatis toimetuselel pildid nastikust, kes Pärnu rannas kulgeval kergliiklusteel päikese käes end soojendas.

„Pärnus on rannahooaeg tõesti alanud. Kolmapäeval kergliiklusteel jalutades vingerdas umbes poolemeetrine reptiil üle asfalttee. Ilmselt nastik, suured kollased laigud peas,“ kirjutas nastikut pildistanud Iivi Kullam.

„Laupäeval juhtus sama lugu sealsamas kohas, aga seekord oli vingerdis peaaegu meeter pikk ja keskelt kole paks,“ kirjeldas Kullam. „Esialgu arvasin, et on surnud, ei liigutanud. Ilmselt magas rahulikult. Siis aga äkki vingerdas eemale ja sinna ta päikese kätte jäigi.“

„Olen oma pika elu jooksul ainult mõne korra ussi näinud, nüüd siis linnas nagu näitusel,“ sõnas Kullam.

Ilusate ilmadega linnatänavale ilmunud roomajast andis reedel teada üks teinegi linnakodanik, kes oli näinud rästikut Suur-Sepa tänaval. „Kindlasti oli see rästik, ilusasti oli näha siksak selja peal,“ kirjeldas ta.

Nastikud on inimpelglikud ja kui neid just tallama ei lähe, siis nad inimesi salvama ei kipu. Kinnipüütuna võib ta küll hammustada, kuid ei ole mürgine.

Rästikuhammustus seevastu on mürgine ja rästikult hammustada saanud inimene tuleks kiiresti raviasutusse viia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles