Hansapäevade ürituste kohta napib teavet

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hansapäevad Pärnus möödunud suvel.
Hansapäevad Pärnus möödunud suvel. Foto: Urmas Luik

Pärnu Postimees uuris eile keskpäeval Pärnus Rüütli tänaval ja maaliinide bussijaamas inimestelt, kas nad teavad, et Pärnus on tulekul rahvusvahelised hansapäevad, ja millistele üritustele kavatsevad minna.

Viiu Viks, Pärnu:

"Kindlasti lähen hansapäevadele, olen varasematel aastatel alati nii-öelda tavalistel hansapäevadel käinud. Tean avaürituse kellaaega ja seda läheme silla pealt vaatama.

Hansaturule lähen kindlasti. Seal vaatan edasi, kuhu jalad viivad ja mis kuskil toimumas on. Hmm, kui nüüd mõelda, tuleb tõepoolest tunnistada, et tegelikult ma ei teagi kultuuriprogrammist suurt midagi. Võib-olla internetist õnnestub ürituste kava üles leida."


Raissa Poznjak, Pärnu:

"Millal see üritus toimub? Kas tõesti Pärnus? Mulle on jäänud mulje, et Tallinnas tuleb. Väga tore, et teada saime, kindlasti läheme koos perega seda vaatama."


Mati Rohulaid, Karksi-Nuia:

"Olen internetist lugenud, et Pärnus hansapäevad tulemas, aga ise küll selleks ajaks siia ei tule. Tööd vaja teha. Eks raha ole inimestel praegu vähe, aga arvan, et kuigipalju sõidab ikka kogu Eestist rahvast Pärnusse neid üritusi vaatama."


Arved Elstein, Pärnu:

"Teame, et hansapäevad on tulemas, ja igal juhul läheme. Kõike läheme vaatama. Sellest on palju lehes ja raadios räägitud. Meile tulevad Soomest külalised ja läheme koos hansapäevi vaatama."


Laine Raet, Pärnu:

"Olen lehest lugenud, et hansapäevad tulevad, aga seda pole kuskilt teada saanud, kas rongkäik tuleb. Ühel aastal oli selline tore rongkäik, kus hobused ja kostüümides inimesed väljas. Kas sel aastal ka midagi sellist tuleb?

Ma tahan kindlasti üritustele minna. Arvan, et õhtused üritused on noortele, aga päevaseid katsun vaatama minna."


Annika Bramanis, Tallinn:

"Tean küll, et hansapäevad tulemas, sest ma lähen ise kolmeks päevaks sinna kauplema beebikudumitega. Veel tahan kindlasti minna öölaulupeole. Kuna olen Pärnust pärit, on mul huvi selle ürituse vastu suur ja olen kodulehelt ürituste kohta uurinud. Kuid selline mulje on jäänud, et väljastpoolt Pärnust teatakse neist päevadest vähe. Inimesed ehk teavad, et hansapäevad tulevad, aga programmi ei teata."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles