Sõjaväelogistikud valmistuvad Kilingi-Nõmmel suurõppuseks

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe kolonn.
Kaitseväe kolonn. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Täna hommikul liigub kaitseväe logistikakeskuse logistikapataljon Pärnumaale Kilingi-Nõmmele, et seal alustada ettevalmistusi suurõppuseks „Kevadtorm“.

"Sõjaväelogistikute jaoks algab „Kevadtorm“ veidi varem, kuna meie peame tagama, et suurõppusele saabuvad üksused ning tuhanded kaitseväelased ja kaitseliitlased saaksid õigel ajal ja õigest kohast kätte neile mõeldud varustuse ja laskemoona," ütles logistikapataljoni staabiülem kapten Asso Treksler.

Õppuse „Kevadtorm“ raames hinnatakse, kuidas logistikapataljon planeerib ja viib läbi varustusoperatsioone ning kasutab eri olukordades oma allüksuste transpordi-, remondi- ja toitlustusvõimekusi.

Õppusel osaleb enam kui 250 logistikapataljoni kaitseväelast. Nendega liitub "Kevadtormil" ligikaudu 70 kaitseväelasest koosnev logistikakeskuse staap, mis paikneb alates 5. maist Pärnumaal Eametsas.

Logistikapataljoni üksused liiguvad õppusele kuni viieteistkümnest kaitseväe sõidukist koosnevates kolonnides 2. mail ajavahemikus kell 6.30 - 17 marsruudil Tallinn – Paldiski maantee – Laagri – Pärnu maantee – Pärnu – Riia maantee – Valga maantee – Kilingi-Nõmme.

Kaitseväe õppus "Kevadtorm" toimub 5.–23. maini Lõuna-Eestis. Tänavune "Kevadtorm" on läbi aastate suurim: õppusel osaleb kokku ligemale 6000 kaitseväelast Eestist ja liitlasriikidest, samuti kaitseliitlased ja reservväelased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles