Uus doonoritelk alustas tööd Pärnus

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu haigla veretalituse juhataja Alli Tiik rääkis, et veel täna Pärnus töötavat uut telki kasutatakse suveperioodil doonorivere kogumiseks üle Eesti.
Pärnu haigla veretalituse juhataja Alli Tiik rääkis, et veel täna Pärnus töötavat uut telki kasutatakse suveperioodil doonorivere kogumiseks üle Eesti. Foto: Urmas Luik

Eesti nelja verekeskuse tarbeks möödunud aasta lõpul soetatud uhiuus kollane doonoritelk oli esimest korda kasutuses eile Pärnus Martensi platsil.

Veel täna 10–15 saavad kõik soovijad uude telki verd loovutama minna, taas on telk Pärnus septembri alguses.

Pärnu haigla veretalituse juhataja Alli Tiik ütles, et tavapärase ühe korra asemel tuuakse tänavu doonoritelgid Pärnusse kaks korda, sest varasemate aastate kogemus annab julgust loota, et Pärnus doonorite puudust pole. “Telgis vere loovutamine on Pärnus väga populaarne olnud ja kogemus näitab, et suvel juhtub palju õnnetusi, kus doonorite verd vaja on,” sõnas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles