Kevadtormi logistikat juhitakse Eametsast

, teabeohvitser
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algas kaitseväeõppus Kevadtorm.
Algas kaitseväeõppus Kevadtorm. Foto: Kristjan Teedema

Kevadtormi ajal juhitakse kaitseväe logistikakeskust ja kogu suurõppuse logistikat Pärnu lähedalt Eametsast.

Logistikakeskus toetab Kevadtormi ajal kaitseväe üksusi varustuse, materjalide, remondi-, meditsiini- ja hooldusteenuste, toitlustamise ning infrastruktuuriga. Samal ajal harjutavad sõjaväelogistikud logistiliste operatsioonide planeerimist ja juhtimist ning koostööd sõjaolukorras riigiasutuste ning eraettevõtjatest lepingupartneritega.

„Selleks, et tagada kiirelt meie lahingüksuste ja Kaitseliidu logistilist toetusvõimekust ning NATO liitlasvägede vastuvõtmist, peavad olema logistikakeskuse rahu- ja sõjaaegne ülesehitus ning asjaajamine võimalikult ligilähedased. Kevadtorm, kus erinevad NATO üksused on praktiliselt üle Eesti laiali paigutatud, pakub hea võimaluse harjutamaks logistilise toetuse tagamist nii kaitseväe siseselt kui ka koos liitlastega,“ ütles logistikakeskuse ülem kolonelleitnant Kalev Koidumäe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles