Mart Viisitamm ei vastanud Hillar Kohvile, kui Kroonika tarvis intervjuud teha tahtsin

, Viinahaualt, Tori vallast
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kroonika ajakirjad.
Kroonika ajakirjad. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Aasta algul, mil seltskonnaajakirja peatoimetajaks oli alles Margus Müil, siis Margusega vahetasime tihti ka e-maile ning tekkis huvi ka intervjuude tegemiseks Kroonikale, sest isikuintervjuusid Tori vallalehele Kaldad olen teinud kohalike inimestega juba aastaid.


Margus Müil pakkus välja, et võiksin teha intervjuu Mart Viisitamme ja Onu Bellaga, et kui nad oleksid nõus minu küsimustele vastama, et siis nad avaldaksid need Kroonika veebilehel ära.

Onu Bella ütles intervjuust viisakalt ära ning põhjuseks ütles seda, et ta kollasele meediale ei soovi endast pajatada. Mart Viisitamm oli aga nii ülbe, et ta isegi ei vastanud mulle. No muidugi - sel ajal kui ta naine Hilvi oli alles Kesknädala kirjatoimetaja, siis ei avaldatud ka minu kirju seal.

Veel sai intervjuud küsitud ka Anu Saagimilt ja Mark Soosaarelt. Anu Saagim, kes alati tahab igal võimalikul juhul ennast reklaamida, ei soovinud samuti mulle intervjuud anda ning ka Mark Soosaar ei vastanud.

Sedasi siis minu Kroonika kaastöö lõppes, et ei saanud ühtegi intervjuud tehtud.

Olen mõelnud, et miks Kroonikas on tihtilugu ühed ja samad näod ning nende iga köhatus ja puuksutamine ära toodud, aga põhjus on ilmselt selles, et teatud isikud tahavad pidevalt endast teada anda, aga teatud isikud ei taha meediaga suhelda.

Näiteks meie kuulus laulja Vello Orumets sõnas ühes "Ringvaates", et tema ei soovi näiteks Õhtulehele mingit intervjuud anda, et kui annad ning pärast lehest loed, et siis pärast loe ennast haigeks, kui jutt on hoopis teine, kui tema rääkis. Ka pahandas vanameister Vello Orumets"Vändra tädide" peale, kes olla rääkinud, et Orumetsal olevat kõrivähk ning Orumets soovis nendele tädidele sellist haigust, mis nende suu sulgeks, öeldes, et ta ise õel inimene pole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles