Pärnumaa rahvatantsupidu otsib tantsude loojaid

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa rahvatantsupidu Lavassaarest. Arhiivifoto.
Pärnumaa rahvatantsupidu Lavassaarest. Arhiivifoto. Foto: Ants Liigus

Pärnumaa rahvakultuuri keskselts kuulutas aasta algul välja konkursi tuleva aasta Pärnumaa rahvatantsupeo korraldusidee leidmiseks. Laekus kolm ideekavandit, mille seast arvati parimaks Ulla Helin Mengeli “Pärnumaa õnnemuster”.

Nüüd on keskselts kuulutanud välja uue konkursi, et leida väljavalitud teemasse sobivat uusloomingut ja innustada-motiveerida tantsujuhte ja -loojaid.

Ulla Helin Mengel on kirjeldanud peoteemat järgnevalt: “Öeldakse, et õnn peitub väikestes asjades ja neist peab oskama rõõmu tunda. Olgu see siis töö, hea tervis, sõbrad, pere, meelerahu, tantsimine või kodukoht nagu Pärnumaa. Iga tantsija oma tantsurõõmuga saab olema killuke Pärnumaa õnnemustrist. Meie pidu ehib kaheksakand ehk õnnetäht. See on motiiv, mida on kootud vaipadesse ja mida meie tantsime joonistena mustrisse! Tule tantsima, tule peole!”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles