Kadunud kirve otsing tõi lagedale metsavendade lihatünni

Urmas Hännile
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aksel Puust: „Meie küla mehed mõtlesid kõik, et kaks suurt mõrtsukat sõdivad ja meie peame minema nüüd neid päästma. Ei lähe ikka küll!”
Aksel Puust: „Meie küla mehed mõtlesid kõik, et kaks suurt mõrtsukat sõdivad ja meie peame minema nüüd neid päästma. Ei lähe ikka küll!” Foto: Ardi Truija

Tori vallas Piistaoja lähedal Eltaru talu metsast leiti lihatünn, mille metsavennad olid sinna tallele pannud 69 aastat tagasi.

„Läksin kirvest otsima, aga leidsin muud,” rääkis talvel kaotsi läinud tööriista järele ringi vaadanud Rudolf Küüts. „Algul mõtlesin, et mine tea, äkki on rahapada, siis vaatasin, et on miskid rupskid maha maetud, lõpuks tuli välja, et oli hoopis toidukraam, liha.” Tõsi, silmaga hinnates, sest tünni sisu maitsta oleks liig.

Küütsi jutu järgi võinuks kummaline leid oma peidupaika jäädagi, kui vaid väärt kirves poleks viinud teda veel kord talviste metsatööde tandrile. Kirvest ta paraku ei leidnud, küll torkas otsijale ühel samblast lagedaks kooritud maalapikesel silma kividest laotud ring ja roostetanud kaanega tünnisuu selle keskel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles