Luuletajad slämmisid võistu

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Slämmi tänavune võitja Liisbeth Kirss.
Pärnu Slämmi tänavune võitja Liisbeth Kirss. Foto: Pilleriin Järve

Laupäeval toimus Pärnus Georgia restoranis Kolhethi seitsmendat korda luuletajate mõõduvõtmine, mille võitja esindab Pärnut Poetry Slami Eesti meistrivõistluste finaalis mai lõpus.

Poetry Slam ehk eesti keeli prõmmimine (ka slämmimine) on võistlus, kus luuletajad esitavad limiteeritud aja jooksul oma loomingut, mis pole paberkandjal ilmunud. Reeglina hindab etteasteid publik, vahel kasutatakse tarkade klubi arvamust.

Tavaliselt pääseb kaks või kolm paremat võistlejat finaali, kus tuleb siis lugeda veel mõni minut oma loomingut. Finaalis hinnatakse vahel aplausi tugevuse, vahel punktisüsteemi alusel.

Seekordsel Pärnu Slämmi võistlusel osales seitse prõmmijat. Neli slämmarit olid esimest korda osalemas – Amalie Sillat, Aron Niin, Liisbeth Kirss ja Mikk Pärg (kõik Sütevaka humanitaargümnaasiumi õpilased). Neile astusid vastu tulest, veest ja vasktorudest läbi käinud prõmmijad: Karelus Maximus Magnificus, Alari ‘Papa’ Janson ja Jaak Känd. Võistlust juhatas Jaak Eamets, tarkade klubis olid Margit Peterson ja Olavi Ruitlane.

Tänavune tase oli väga ühtlane, finaali jõudsid Liisbeth Kirss, Karelus ja Jaak Känd. Finaalis pääses aga võimule noorukese Liisbethi siirus, hämmastav oskus panna publikut ennast kuulama ja loomulikult kaunis luule. Teiseks tuli Karelus ja kolmandaks Jaak Känd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles