Jorma Kalevi Lehto: Elust ja liivakastimängudest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jorma Kalevi Lehto.
Jorma Kalevi Lehto. Foto: PP

Tänan Võido Voori kui asjatundlikku ja hinnatud juristi artikli eest, milles ta pööras tähelepanu Pärnu linnapea Toomas Kivimägi ja mõne temasarnase Pärnu linnaisa pooltõdedele (vt Võido Voor, “Linnametsa tulu anda lastele,” PP 14.05). Väga õigesti juhiti tähelepanu tõsiasjale, kui täiusliku asjatundmatusega Raeküla talgud olid korraldatud. Kuigi mina tulen teisest kultuurist, tähendab minugi jaoks sõna “talgud” seda, et kutsutakse nagu vanastigi sõbrad appi tööd tegema, näiteks vana laastukatust parandama.

Linnapea Toomas Kivimägi leksikas tähendab see seda, et talgulised kaovad talguplatsilt ja võtavad kaasa nii uued kui vanad katuselaastud. Soome keeles tähendab väljend “laastud kaenlas” (päreet kainalossa) sedagi, et kõrgelt koolitatud inimene peidab tühja sõnamulina taha oma võimetuse saada hakkama igapäevaste praktiliste ülesannetega.

Korruptiivne võrgustik

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles