Pierre Casiraghi kuulas ringrajal autolugu Eestist

Aino Siebert
, Das Baltikum-Blatt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pierre Casiraghi sõitis ringrajal esimest korda ja jäi tagantpoolt kolmandaks.
Pierre Casiraghi sõitis ringrajal esimest korda ja jäi tagantpoolt kolmandaks. Foto: Aino Siebert

Monaco printsessi Caroline’i noorim poeg Pierre Casiraghi (26) debüteeris mai alguses motosportlasena Hockenheimis. Seal istus ta Volkswagen Scirocco R-Cupi sarja maagaasiga sõitvasse masinasse ja, nagu Pärnu Postimees sai lühiintervjuus teada, oli ta oma esimesest profisõidust vaimustatud.

”Lihtsalt suurepärane! Tundsin tohutut rõõmu,“ andis monacolane teada sõidukist tõustes. Kuigi Casiraghi oli enne Saksamaale saabumist teatanud korraldajatele, et ei anna intervjuusid, sai siinkirjutaja temaga jutule tänu ühele autoloole Eestist. Nimelt tuli jutuks Pierre’i onu, Monaco vürsti Albert II riigivisiit Tallinna 2011. aasta kevadel.

Seal kohtus Côte d’Azuri miniriigi monarh nii president Toomas Hendrik Ilvese kui tollase peaministri Andrus Ansipiga. Pärast külaskäigu ametlikku osa pühendas kõrge külaline ennast elektriautodele, mis startisid tollal Eesti pealinnast Monte Carlosse. See Monaco linnaosa on kuulus oma kasiino ja superrikaste elanike poolest. Albert II istus Pobeda rooli, mille Eesti arvutiinsener Meelis Merilo oli ehitanud ümber elektriautoks. Hõbedane oldtimer pärineb aastast 1958. Merilo sõnade kohaselt on võimalik masina aku kahe tunniga uuesti täis laadida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles