Anu Jürisson: Tiigrihüppega kevadesse

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Jürisson.
Anu Jürisson. Foto: PP

Sellise ilmaga, nagu on olnud viimasel nädalal, ma isegi mõistan oma kodus kasvavaid rüblikuid, keda on õhtuti üha raskem laua taha koolitükke tegema sundida, sest väljas päike ju paistab, väljakul ootavad sõbrad palliga ja meeltes mõlgub peatselt saabuv suvepuhkus.

Väsinud on nii lapsed kui õpetajad, kel tuleb seda “röövlitütar Ronjade kevadhüüdu” taltsutada, sest viimane kooliveerand on otsustav ja aastale ei saa punkti panna enne, kui see on läbi.

Hiljuti tuli mul lapsevanemana koos oma rüblikutega täita kooli ankeet, kus uuriti, mida lapsed kooliskäigust arvavad. Seda muidugi, et poistele meeldib kõige rohkem vahetund ja kehalise kasvatuse tund, sest siis ei pea paigal istuma. Üks mu rüblikutest kostis, et talle pigem meeldib, ja teine, et talle pigem ei meeldi koolis käia. Tundsin huvi, mispärast siis. “Igav on,” põhjendati mulle.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles