Kunstnikud toetavad loomade varjupaika näituse ja oksjoniga

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Epp Maria Kokamäe poolt oksjonile pandud maal „Tuul juustes“ (õli puidul, 2011. aasta, formaat 37x37 cm).
Epp Maria Kokamäe poolt oksjonile pandud maal „Tuul juustes“ (õli puidul, 2011. aasta, formaat 37x37 cm). Foto: Erakogu

Esmaspäeval, 2. juunil avatakse Varjupaikade MTÜ eestvedamisel Pärnus Port Artur 2s näitus "Pärnu kunstnikud varjupaiga heaks", mis kulmineerub heategevusliku oksjoniga 14. juunil.

Eemärk on tõmmata tähelepanu kodutute loomade küsimusele ja koguda vahendeid, et parandada Pärnu varjupaigas peavarju leidvate kodutute koerte elutingimusi.

Kunstitööde müügitulude eest loodetakse valmis ehitada Pärnu kodutute loomade varjupaigale koertemaja.

Näitusele ja oksjonile toovad oma töid paljud nii Pärnumaaga seotud kui ka Eestis üldisemalt tuntud kunstnikud – Piret Bergmann (Pusa), Mart Sander, Epp Maria Kokamägi, Reti Saks, Kaie Kal, Ly Saat, Rait Pärg, Flo Kasearu, Tiiu Kimber, Mila Balti, Heli Tambur, Andrus Joonas, Kaili Viidas ja hobikunstnikud Pärnu kunstiklubist.

Varjupaikade MTÜ Pärnu varjupaiga juhataja Mari Hagi sõnutsi on Pärnu kunstiinimeste initsiatiiv märgata endast nõrgemaid, kes ennast ise aidata ei suuda, väga teretulnud.

„Loodame, et tuntud kunstnike kaasalöömine ja ilusad kunstiteosed tekitavad suurt huvi nii näituse külastajates kui potentsiaalsetes ostjates, mille kaudu saame meie oma eesmärke loomade suhtes paremini ellu viia,“ ütles Hagi.

Varjupaikade MTÜ üldjuhi Triinu Priksi sõnade kohaselt oli majanduslanguse aeg varjupaikade tegevuses üsna keeruline, kuid mida aeg edasi, seda rohkem on ühingu selja taha koondunud loomasõprade toetav kogukond.

„Sellised ettevõtmised aitavad väga hästi kaasa inimeste teavitamisele ja laiema ühiskonna kaasamisele kodutute loomade probleemidele lahenduse leidmisel,“ rõõmustas Priks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles