Kaeramootor keskkonda ei reosta

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nurmenuku talu perenaine Viktoria Kaasik ja koolitaja Peeter Nurmik põldu kündmas.
Nurmenuku talu perenaine Viktoria Kaasik ja koolitaja Peeter Nurmik põldu kündmas. Foto: Urmas Saard

Teisel künnipäeval Nurmenuku puhkekeskuses demonstreerisid teenekad koolitajad Peeter Nurmik ja Maie Kukk Eesti raskeveo hobustega vanu põllutöövõtteid.

Eesti hobusekasvatajate seltsi tegevjuhi assistendi Kertu Siiguri teatel vedrutati, künti põldu, aeti vagusid ja isegi kartul pandi maha – seda kõike tehti hobustega, nagu tegid seda meie esivanemad.

Esimesena toodigi kohale talu vapihobune, Eesti raskeveo täkk Kuningas ja rakendati adra ette. Adrakurgi hoidma võisid tulla kõik, kes vähegi tahtsid või julgesid. Kes esimest korda adraga tööd tegid, neid saatsid vahvad naljad. Öeldi, et kõverasse vakku mahubki rohkem või sinna paistabki päike paremini sisse. Kogu see toimetamine ja nali hoidis terve päeva mõnusat ja lustakat meeleolu. Ka Igor Mang vabastas jalad jalanõudest ja astus adra taha, Peeter Nurmik samal ajal hobust ohjates.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles