Suursaadik rääkis mere ühendavast jõust

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel ajal kui Kihnu kultuuriruumi juhataja Mare Mätas kohaliku kondiitri loomingut tükeldas, viitas Ühendkuningriigi suursaadik Holtby 150aastasele majakale.
Sel ajal kui Kihnu kultuuriruumi juhataja Mare Mätas kohaliku kondiitri loomingut tükeldas, viitas Ühendkuningriigi suursaadik Holtby 150aastasele majakale. Foto: Silvia Paluoja

Kihnus Pitkänä neemel majaka 150. aastapäeva tähistamisel osales Ühendkuningriigi suursaadik Christopher Bruce Holtby, kes tervitas kohalikke eesti keeles ja laotas lahti oma kodumaa lipukanga.

Esinesid folklooriansambel Kihnumua Katrin Kumpani ja Kihnu pillilapsed Maria Michelsoni juhatusel.

Kihnu malmtorniga majaka detailid valmisid Inglismaal firmas Brothers & Co ja need jõudsid üle mere kohale 1864. aastal. Tuli läideti tornis aasta hiljem, kui Inglismaalt olid kohale jõudnud tuleaparaadid, mis näitasid merel olijatele teed 11 miili kaugusele. Samasugune majakas püstitati Virtsu, kuid see hävis 1917. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles