Pärnu elektrijaam ootab huvilisi külla

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu elektrijaam.
Pärnu elektrijaam. Foto: Ants Liigus

Sel laupäeval kutsub Fortum Eesti AS endale kõiki külla. Pärnu elektrijaamas avatakse uksed kõigile, kel huvi näha, kuidas käib elektri ja soojuse koostootmine.

Avatud uste päeval toimuvad elektrijaamas sealsete töötajate juhtimisel ringkäigud. Kes parasjagu jaamaga ei tutvu, saab nautida päeva jaama territooriumile üles seatud meelelahutusalal, kus esinevad Läti löökriistamängijad Nils Ile & Afroambient ja ansamble Traffic. Lastealal on meisterdamise töötoad.

Fortumi tasuta bussid sõidutavad hotelli Pärnu juurest iga 20 minuti järel elektrijaama ja tagasi.

Pärnu elektrijaam on koostootmisjaam, mis avati pea kolm aastat tagasi. Selles jaamas toodetakse koos nii elektrit kui ka soojust. Soojusenergia kliendid on valdav osa Pärnu linna kodudest.

Energia tootmiseks kasutatakse kütusena kohalikku puitu (hakkepuitu ja puidujäätmeid). „Soojuse ja elektri tootmisel tekkivate jäätmete kogus ja mõju keskkonnale on viidud miinimumini tänu kasutusele võetud keevkihttehnoloogial tuginevale katlale, mis on kõrge efektiivsusega ja keskkonnasõbralik. Parim saadaolev tehnoloogia on kasutusel ka suitsugaaside puhastusel,“ selgub Fortum Eesti AS teatest.

“Kõik on oodatud meile külla, et näha, kuidas töö koostootmisjaamas toimib, kuidas  transporditakse ja käsitletakse kütuseid, mis toimub juhtimisruumis ning kuidas näeb välja kodudele elektrit tootev turbiin,“ ütles Fortum Eesti AS juhatuse esimees Margo Külaots.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles