Keelatud kalapüünis tuleb eraisikul rahule jätta

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui keegi näeb vees keelatud püügivahendit, pole tal õigust seda veest välja tooma minna, vaid ta peaks helistama keskkonnainspektsiooni valvetelefonil 1313.
Kui keegi näeb vees keelatud püügivahendit, pole tal õigust seda veest välja tooma minna, vaid ta peaks helistama keskkonnainspektsiooni valvetelefonil 1313. Foto: Ants Liigus

Läinud kolmapäeval pildistas Pärnu Postimehe fotograaf Pärnu jõe vasakkaldal vees sumpavat meest, kes päise päeva ajal varjamatult võttis veest välja vitsmõrda – kalapüügivahendit, mis on kalapüügieeskirja kohaselt Pärnu jões keelatud püügiriist.

Me ei tea, kas see mees oli röövpüüdja. Võimalik, et ta nägi jões keelatud püünist ja läks seda välja tooma, et passiivne röövpüügivahend kalu ei püüaks.

Keskkonnainspektsiooni Pärnu büroo vaneminspektor Andres Kutsar kinnitas, et seaduse silmis oli see keelatud tegevus isegi siis, kui heausklik kodanik läks keelatud püügivahendit kõrvaldama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles