Kommentaar: Parkimismaja või pankrot

Toomas Luman
, Nordecon International ASi nõukogu esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Luman.
Toomas Luman. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Praegu on keset Pärnu linna tohutu ahervare. Nüüd on küsimus selles, kas on mõistlik jätta see pikaks ajaks sinna kõdunema või valida mingisugune toimiv stsenaarium ja maja valmis teha.

Jääb arusaamatuks, miks linn ei soovi kasutada ainukest realistlikku võimalust parkimismaja valmis saada. Aga näe, ei soovi.

On ju kaks alternatiivi: kas projekt Nordeconi tütarfirma AS Eston Ehituse kaudu üle võtta ja valmis ehitada või pankrotti lasta. Kui aga projekt pankrotti läheb, ei ole linnal võimalik sealt midagi nõuda ning linnakassa jääb samamoodi tühjaks. Pärnakad aga ilma parkimismajata.

Miks te arvate, et kui see asi pankrotti lasta, siis keegi on huvitatud selle ahervareme ostmisest praeguses majandusolukorras? Suure tõenäosusega sellist investorit ei leita.

Seega ei tohiks Pärnu linna huvides olla pankrot, vaid tuleks siiski parkimismaja lõpuni ehitada ja linnasüda korda teha. Aga kui linnavalitsus ei taha, et linn korda saab, ei ole midagi teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles