Kati Saara Vatmann: Suvine Eestimaailm müriseb

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kati Saara Vatmann.
Kati Saara Vatmann. Foto: PP

Müriseb. Suvine Eestimaailm müriseb. Loendamatute mootorite jauramine moodustab kokku kaduvikulise korina. Maa verd põletatakse, õhku saastatakse – mürareostus selle kasutu jurramise visiitkaardina kõige kohal.

Pärnumaalastele käib lärmakas Audru ringrada närvidele, sest undab üle linna ja kostab kõikjale. Turistid kaovad, tulu ja maksud ei laeku. Mulle isiklikult käib ralli veel seepärast närvidele, et see undab planeedile hävingut.

Naftat põletatakse ja õhku reostatakse absoluutselt ilma igasuguse eesmärgita. Pole vaja midagi-kedagi kuhugi transportida ega lisaväärtust toota, ainult kiirusi saavutada. Sorry, rallimeestest sõbrad, aga see vahva harrastus on niisama hukatuslik kui hotelli-konverentsiturism ja muu hävinguline. Murutraktoritega üha suuremate maa-alade golfimuruks niitmine kaasa arvatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles