Maapõu andis välja hukatud meeste säilmed

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaevetöö juhataja, kaitseministeeriumi lepingupartner sõjahaudade alal Arnold Unt (paremal) on näinud paljusid rohtunud matmispaiku.
Kaevetöö juhataja, kaitseministeeriumi lepingupartner sõjahaudade alal Arnold Unt (paremal) on näinud paljusid rohtunud matmispaiku. Foto: Urmas Luik

Kaks ja pool tundi kaevamise algusest arvates annab maapõu Randiväljal endise karjamaa servas välja kuuseoksa ja tüki villast tekki, mille külamehed laotasid üle hukatud tundmatute 70 aastat tagasi, mattes kiiruga neid, kelle eluküünla kustutasid Punaarmee sõdurid.

Kaevetöö juhataja, kaitseministeeriumi lepingupartner sõjahaudade alal Arnold Unt tõttab väikese kühvli järele ja enne selle töövahendiga naasmist kirjutab markeriga läbipaistmatust kilest kotile: Randivälja 1. Sellistesse kottidesse pakib ta koos vabatahtlike abilistega hilisõhtuni kuue mehe säilmeid ja leide, mis pärinevad viimase sõjasuve lõpust, 1944. aasta septembrist.

Peres räägitu

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles