Juhtkiri: Monument mullile ja masule

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees

Eile täpselt kaks aastat tagasi pidanuks Pärnu uues linnasüdames valmis saama parkimismaja. Nimetatud tähtaeg pandi lepinguga paika kaks aastat tagasi. Seega on parkimismajaga tegeldud, selle üle vaieldud, kokkuleppeid sõlmitud ja rikutud neli aastat ja lõppu pole veel näha.

Täna kukub taaskord tähtaeg, mitte küll valmimis-, vaid leppetrahvi tähtaeg. Leppetrahvi soovib Pärnu linnavalitsus kokku üheksa miljonit krooni ja kui seda ei laeku, võib linn esitada avalduse alustada parkimismaja hoonestusõigust omava OÜ Win Marketsi suhtes pankrotimenetlust.

Ühelt poolt kaotaks pankrotimenetlus lootuse, et parkimismaja lähiaastail üldse valmib ja Pärnu uus city jääbki ebaõnnestumiste jada mälestusmärgiks. Vundamendiaugust ja nüüdisaegsetest varemetest koosnevaks mulli ja masu õppetundide monumentaalseks sümboliks.

Teisalt on linnavalitsusel väga keeruline järjekordselt ajapikendust anda, sest parkimismaja rajajatele on vastu tulnud nii eelmine kui praegune koosseis. Valmimistähtaega on edasi lükatud neli korda, leppetrahvi pole seni nõutud ja ettevõtjad on järeleandliku avaliku võimu üle ilmselt naernud.

Nordecon International ASi nõukogu esimees Toomas Luman ütles Pärnu Postimehele, et parkimismaja tuleks lõpuni ehitada ja linnasüda korda teha. Loomulikult ja nii Mart Viisitamme kui Toomas Kivimägi linnavalitsus seda soovi väljendasidki. Seega ei saa kuidagi nõustuda Lumani väitega, et "linnavalitsus ei taha, et linn korda saab".

Mõistvas õhkkonnas läbirääkimised pole tulemusi andnud ja kui linnavalitsus otsustab nüüd hambaid näidata, saab niisugust käiku pigem kiita kui laita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles