Pärnu sadamasillad on paate täis või vette vajumas

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vana ajaloolise kaubakaiga Laia tänava ääres on linnal sootuks sadamakauged plaanid – kunstipark ja puhkeala.
Vana ajaloolise kaubakaiga Laia tänava ääres on linnal sootuks sadamakauged plaanid – kunstipark ja puhkeala. Foto: Ants Liigus

Suvine Pärnu on võtmas vilka sadamalinna ilmet, kus jõesuudmest vaba merd ei märkagi.

Kaubasadamas püüavad pilku lossitavad-lastitavad kaubaalused, vahel mitu korraga. Vastas asuva jahtklubi ujuvkaide ümber müksivad üksteist tihedalt sildunud purjekad, mastid metsana püsti, ja sealsamas ulbivad pardaid puksides mootorjahid, aasta-aastalt aina kerekamad ja uhkemad. Mis jahtklubisse ei mahu, on kodu leidnud vallikraavis, pakkudes silmailu kaitsevallilt.

Sadamapilti täiendavad praamid, mereinstituudi uurimisalused, veepolitsei paat, puksiirid, lootsilaev. Kõik nad on kuidagimoodi koha leidnud kesklinna kai servas, jahisadamas või vallikraavi suudmes. Üldpildile lisavad värvi kalurite kakuamipaadid ja lappajad, mis otsad kinnitanud Japsi kaile, või teised, mis on teel merele või sealt tagasi Sauga jõe suudmesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles