Pärnu tõstis Sõpruse alghinna 20 miljonini

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taastusravikeskus Sõprus.
Taastusravikeskus Sõprus. Foto: Urmas Luik

Kui mai lõpus otsustas Pärnu linnavalitsus, et taastusravikeskuse Sõpruse enampakkumise alghind on 18 miljonit krooni, siis reedel tegi linn uue otsuse ja määras alghinnaks 20 miljonit krooni.

Pärnu linn on taastusravikeskuse Sõprus aktsiate ainuomanik. 380 aktsia nimiväärtus on 10 000 krooni.

Sõpruse müügitulu oli mullu 10,2 miljonit krooni. 2008. aastal ulatus ettevõtte käive 11,2 miljoni kroonini.

Sõpruse 2009. aasta kahjum oli 1,4 miljonit krooni. See otsustati katta muude reservide arvelt.

Samuti väljastas Pärnu linnavalitsus reedel Sõpruse kinnistule aadressil Suvituse 14 arhitektuursed ja ehituslikud lisatingimused, teatas Pärnu linnavalitsus.

Suvituse 14 kinnistu detailplaneering on kehtestatud 2008. aasta talvel. Arhitektuursete ja ehituslike lisatingimuste väljastamise vajadus tuleneb asjaolust, et Suvituse 14 krundi detailplaneering näeb krundi kasutamise sihtotstarbeks ette ärimaa, mis linna hinnangul on liiga üldine.

Arvestades asjaoluga, et Suvituse 14 kinnistu müüakse eraomandisse, tuleb linna hinnangul detailplaneeringu lahendust selguse huvides täpsustada.

Linn seab tingimused, mille kohaselt võib Sõpruse uue hoone otstarve olla kas taastusravi või kuurordiga otseselt seotud funktsioon nagu majutus, tervishoid ja sotsiaalhoolekanne.

Suvituse 14 hoonestamiseks peab omanik korraldama arhitektuurivõistluse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles