Tänavused hansapäevad tulevad väega villased

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavuste Pärnu hansapäevade peaesinejaks on põrgulikult äge Kataloonia jõuk Els Berros de la Corti, mis endale nime teinud mitmel mainekal festivalil üle kogu ilma.
Tänavuste Pärnu hansapäevade peaesinejaks on põrgulikult äge Kataloonia jõuk Els Berros de la Corti, mis endale nime teinud mitmel mainekal festivalil üle kogu ilma. Foto: promo

Kas “väega” tähendab väge või on see murdekeelne sõna tähendusega “väga” – eks see olegi hansapäevade isehakanud bürgermeistri Mart Tõnismäe sõnul tõlgendamise küsimus. Ent nii või teisiti klapivad tema kinnitusel mõlemad tõlgendused.

“Kõik lamba ja villaga käsitöö ning kudumid on au sees, aga samas sõna otseses mõttes väega: kõik see maagiline jõud ja vanarahva tarkus on seal juures,” selgitas Tõnismäe.

Ja ehkki vill ja villane on esikohal, ei ole Tõnismäe ütlust mööda välistatud kõik teised traditsioonilised hansapäevade juurde kuuluvad ja juba oma juured sügavale maasse ajanud tegevused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles