Ly Mäemurd: Ehk ei solgutaks üht meie iseseisvuse sümbolitest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Koos pühade möödumisega said otsa kaks järjestikust lipupäeva, mis tähendab, et 23. juuni päikesetõusul heisatud ja 24. juuni päikeseloojangu ajal langetatud sinimustvalge peaks nüüdseks juba kuivanud olema ja kenasti omal kohal järgmist lipupäeva ootama.

Nendes kodudes, kus ollakse kursis lipu kasutamise korra ja Eesti lipu seadusega ning tuntakse oma riigi sümboleid kasutades hinges härdus- ja austustunnet, kindlasti nii ongi. Paraku viimastel päevadel linnas ringi sõites hakkas silma teistsuguseid maju ja teistsuguseid pilte.

Näiteks Uus-Sauga ja Jannseni tänava ristmikul rippus 25. juuni õhtupoolikul kena rohelise kortermaja küljes endiselt sinna pühade puhuks heisatud sinimustvalge. Ega ma täpselt tea, võib ju olla, et kellelgi majaelanikest oli perekondlik tähtpäev, mille puhul on igaühel õigus heisata rahvuslipp, ilma et see päev riiklike pühade ja lipupäevade loetelus kajastuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles