Viira koolis peeti sulgemise tõttu pidulik aktus

, Viinahaualt, Tori vallast
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viira kooli kauaaegne õpetaja ja direktor Laine Haas.
Viira kooli kauaaegne õpetaja ja direktor Laine Haas. Foto: Hillar Kohv

Kuna augustis lõpetab Viira kool ametlikult oma tegevuse, siis peeti 28. juunil seal pidulik aktus.

Kohal olid kõik direktorid, kes Viira kooli aastakümnete jooksul juhtinud. Nendeks on olnud Laine Haas, Enda Link, Riina Rask- Goode, Kalev Saar. Viimased kaks aastat oli Viira kooli direktoriks Valdur Kolla, kes sõitis Pärnust Viirale ja tagasi igal koolipäeval ning mehe enda sõnul kandis ta autoga sõitmise kulud ise. Neid talle polevat kinni makstud.

Pidulikul kooli sulgemise aktusel oli palju inimesi ning kõnet pidasid praegune direktor Valdur Kolla, endine direktor ja endine Tori vallavanem  Enda Link, endine Tori vallavanem Mart Vaiksaar ja praegune vallavanem Kaie Toobal ning sõna said ka mitmed teised kooliga seotud olnud inimesed.

Õpetajaid ja teisi kooli töötajaid austati tänukirjaga. Mängiti pilli ja lauldi.

Mina olen käinud Viira koolis poolteist aastat ehk teise klassi poole pealt ning kolmanda klassi. Tol ajal oli Viira koolis kolm klassi ning minu õpetajateks olid Enda Link, Kadri Tiitus ja Laine Haas ning koolitädiks oli Ludmilla Margus, kes töötas  Viira koolis 1939- 1992. aastani. Tänaseks on ta ammu juba manalas.

Valdur Kolla pani näitusele õpilastelt ära võetud asjad. Nende hulgas oli näiteks sigarette ja pornograafilisi mängukaarte.

Enda Link avaldas oma kõnes lootust, et peagi avatakse Viira kool taas. Tänu tema aktiivsusele valmis ka Viira kooli juurdeehitus.

Jääb üle loota, et lapsi sünnib rohkem ning Viira kool avab taas oma uksed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles