Paikuse-Tammuru ristmikul algas ringtee ehitus

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ringristmiku ehituse üheks tingimuseks on, et ristmikku ei suleta liiklusele tervenisti.
Ringristmiku ehituse üheks tingimuseks on, et ristmikku ei suleta liiklusele tervenisti. Foto: Ants Liigus

Paikuse alevikus Tammuru ristmikul alustas OÜ Magistraal mullatöödega, et ristmik liiklusohutuse huvides ringteeks ehitada, mõni päev liiklust ristmikul veel ei häirita, küll aga tuleval nädalal.


Lääne regionaalse maanteeameti direktori asetäitja Margus Eisenschmidt teatas, et maanteeameti tingimus ehitajale on liikluse läbipääs ristmikul kogu ehitusaja vältel. “Ehitusaegne liikluskorralduse skeem on ehitajal maanteeametiga veel kooskõlastamata, kuid on nõue: liikluse läbipääs Pärnu-Sindi suunal tuleb ehitusajal tagada,” ütles Eisenschmidt.

Liikluse tagamine ristmikul on oluline, sest seal sõidavad liinibussid ning Paide maantee näol on tegemist otseühendusega Pärnu ja Sindi vahel, kus loendusandmete järgi liigub ööpäevas tuhandeid autosid.

Ringristmiku ehitaja OÜ Magistraali töödejuhataja Mati Anspal ütles end maanteeameti tingimustega kursis olevat ning kinnitas samuti, et liiklust ehituse ajaks päriselt ei suleta, ometi põhjustatakse liiklejaile ebamugavusi.

“Liiklus aeglustub, see on selge,” sõnas Anspal. “Seljametsa poolt küljest võimaldame ehitusaegse ümbersõidu, tee tuleb seal niikuinii laiemaks ehitada, nii et ruumi seal on.”

Praegu on suletud Paikuse-Tammuru ristmikult Linnuriiki viiv Västriku tänava ots.

“See on ainuke sulgemine,” lubas Anspal. “Linnuriigist saab Paide maanteele teisi tänavaid mööda, nii et Västriku sulgemine ei tohiks kedagi väga häirida.”

Ringristmiku ehitus peab maanteeameti esitatud andmete järgi lõppema 25. septembril.

Uue ristmiku valgustuse rajab Paikuse vald, ristmiku ehitab riik.

Ristmiku ehitus on Paikuse alevikus tähtis sündmus, sest ühtlasi ehitatakse uueks alevikku läbiv Paide maantee lõik tulevasest ringristmikust koolimajani, kus tee-ehitus Pärnu-Sindi suunal mullu pooleli jäi.

Ülekäigurajad saavad spetsiaalse valgustuse ja ringristmik peaks lahendama Paide maanteelt tipptundidel vasakpöörde sooritamise, olgu siis Linnuriiki Västriku tänavale või Seljametsa-Tammuru suunas.

Riigi maanteeamet on lubanud remontida tänavu veel kaks Paikuse vallas asuvat silda. Need on Paikuse-Tammuru tee sild ja Surju-Seljametsa teel asuv sild, mis mõlemad on praegu väga pahas seisus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles