Anti Moppel: Rail Balticut veab avalik huvi

, majandus- ja taristuministeeriumi nõunik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Antti Moppel.
Antti Moppel. Foto: PP

Rail Baltic on üks läbi aegade suurimaid investeeringuid Eesti majandusse, keskkonnahoidu ning meie inimeste ja kaupade liikumisvõimaluste parandamisse. Seetõttu on väga tervitatav igakülgne aktiivne avalik aruelu projekti ettevalmistamisel ja planeerimisel, et leida kompromiss erinevate üksikute huvipoolte ja kogu Eesti ühishuvi vahel. Paraku nõuab Postimehe arvamusküljel 8. juulil ilmunud Hardo Aasmäe artikkel fosforiidisõja ja Rail Balticu paralleelist siiski vastureaktsiooni mitme faktivea ja väärinfo korrigeerimiseks. Kuna sellelesamale artiklile on viidatud Pärnu Postimehe juhtkirjas, võiks alljärgnev pakkuda huvi Pärnu ja Pärnumaa lugejatele.

Pärnu suund on sobiv

Aasmäe kirjutab, et kavandatav Pärnu trassivariant on kõigist võimalikest kõige ebasobivam ega vasta Eesti huvidele. Rail Balticu Pärnu suund on valitud uuringutele ja ratsionaalsetele argumentidele tuginedes. Kõik senised uuringud kinnitavad, et Pärnu suund on majanduslikult mõistlikum ning loodusele ja inimkeskkonnale säästlikum.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles