Pärnu tõmbekeskus rahuldab eneseteostuse vajadusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Suveleitsakus on vaibunud vaidlused tõmbekeskuste üle. Teema väärib siiski käsitlemist. Mis on tõmbekeskus? Väidetakse, et tõmbekeskuse eesmärk on inimväärne elu Eestis. Selguse saamiseks, mida võiks selline eesmärgiseade sisaldada, vaadelgem Maslow’ inimvajaduste hierarhiat. See on inimeste vajaduste süsteem, milles arvestatakse füsioloogilisi, turvalisuse ja armastuse, kuuluvuse, tunnustuse ja eneseteostuse vajadusi.

Uueks tõmbekeskuseks on kujunenud Pärnu naisterand. Päikesekullas peesitavad kaunitarid meelitavad kohale enneolematul hulgal meessoost vaatlejaid. Tulevad noored ja vanad, tulevad merest, tulevad mööda rannariba, tulevad mööda laudteed kus seisab ka informeeriv silt kolmes (eesti, inglise ja vene keeles): naisterand.

Kahjuks puudub informeeriv silt jäätiseputka juures, kus tee hargneb: otse naisteranda ja vasakule segaranda. Väga paljud põrutavad otse vastu päikest ja paremal, juba naisterannas olev info jääbki märkamata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles