Pärnu külastuskeskuses käib mitusada turisti päevas

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistidele mõeldud külastuskeskus pakub huvilistele linnakaarte ning jagab ka soovitusi, mida lastega ette võtta.
Turistidele mõeldud külastuskeskus pakub huvilistele linnakaarte ning jagab ka soovitusi, mida lastega ette võtta. Foto: Ants Liigus

Pärnu külastuskeskusest otsib abi päevas keskmiselt üle kahesaja turisti, enim küsivad nad linnakaarte, aktiivset puhkust tutvustavaid brošüüre ja teavet majutuse kohta.

Pärnu külastuskeskuse infospetsialisti Imbi Vesiku jutu järgi astub nende juurest päevas läbi tavaliselt paarisaja külastaja ringis. Hansapäevade ajal leidis tee sinna aga ligi kolm korda rohkem inimesi.

“Kõige rohkem küsitakse ikka linnakaarte, mida lastega ette võtta ja kus magada,” rääkis Vesik. “Aga üsna palju on hakatud küsima Kihnu kohta. On kuuldud, et selline koht on olemas, kuid ei teata, kuidas sinna sõita.”

Infospetsialisti sõnutsi lähevad väga hästi just soome- ja ingliskeelsed materjalid, ent menukad on ka prantsus- ja poolakeelsed voldikud.

“Alles täna hommikul viisin Ikla kantiini kastitäie prantsuskeelseid Eestit tutvustavaid materjale, mis haarati otse kastist kaasa,” rääkis Vesik.

Kuigi külastuskeskusi on Pärnus ainult üks, on tal linnas koostööpartnereid, kes meelsasti jagavad sihtkoha materjale. SA Pärnumaa Turismi juhataja Kaire Ilusa andmetel saab külastuskeskuse materjale nõutada Pärnu rannast mudaravila kõrvalt i-punkti tähisega kioskist, Pärnu hotellist, jahtklubist, Anni akadeemiast ja Eest-Läti piiril asuvast Ikla kantiinistki.

“Aga need on kõigest koostööpartnerid, meie töötajaid nendes punktides ei ole, sest üritame põhiteenused siia Uue tänava külastuskeskusesse koondada,” selgitas Ilus. Ilusa ütlust mööda eristab külastuskeskust tavapärasest turismiinfopunktist laiem teenuste valik ja piirkond, mille kohta infot jagatakse. Külastuskeskusest leiab infot kõigi Eesti piirkondade kohta, saab kasutada infoterminali turismiinfo leidmiseks, osta kohalike käsitööliste suveniire, karastusjooke ja Piletilevi kaudu pileteid üritustele. Seal on tualeti ja duši kasutamise võimaluski.

Pärnu külastuskeskus asub Uus 4 ja on avatud iga päev 9-18, suuremate ürituste ajal kauemgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles