Ringkäik koos giidiga kummitavas Pärnus

Kadi Raal
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barbara Lehtna pakub omapärast võimalust õppida Pärnut tundma kohalike kummituslugude kaudu.
Barbara Lehtna pakub omapärast võimalust õppida Pärnut tundma kohalike kummituslugude kaudu. Foto: Kadi Raal

Tavapäraste giidituuride kõrval võib sel suvel Pärnut tundma õppida linnajuttude kaudu, jalutades ühe kummitava maja juurest teise juurde.

Pärnu kummitustuuride taga on etenduskunstiga tegelev ja suveperioodiks lisatööd otsinud Barbara Lehtna. Kohalikke kummitavaid maju on ta Pärnu Postimehes suvereporterina töötades ühe artikli tarbeks uurinud, peale selle on ta korraldanud Pärnu kalmistuklubi tegemisi. Ta on täheldanud inimeste suurt huvi äraspidise maailma vastu, millest tavaliselt ei räägita.

Ajendatuna välismaistest eeskujudest ja soovist ka suvisel ajal leivale võid määrida, tekkis Lehtnal kummitustuuride korraldamise idee. „Ühtpidi lahutab see inimeste meelt ja teisalt tutvustab linna ajalugu hoopis teise nurga alt,“ räägib Lehtna kummitustuuridest, mis mõeldud ajaloost ja jutuvestmisest huvitatud inimestele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles