Kohalikud elanikud pidasid Kablis kinni lätlastest vargad

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Varaste ohvriks langenud mees ja ta poeg pidasid eile õhtul Pärnumaal Kablis kinni jalgratastega varastama tulnud lätlased.

Eile kella 23 paiku läks Häädemeeste vallas Kabli külas kortermajas elanik oma keldriboksi, kus avastas, et sealt on varastatud alkoholi. Varaste ohvriks oli langenud naabergi, kes oli juhtumisi endine politseiametnik. Temalt olid vargad viinud tööriistad, vahendas Lääne prefektuuri pressiesindaja Heiko Leesment.

Majaelanikud asusid koos võimalike varaste leidmiseks tegutsema ja teavitasid sündmusest politseid. Sündmuskoha lähedal oli nähtud varastatud asjadega nelja meest jalgratastel ja neid asuti teadoleva liikumissuuna järgi jälitama.

Pressiesindaja kirjelduse kohaselt jätsid arvatavad pikanäpumehed rattad mingil hetkel maha ja jooksid mereäärsesse roostikku, kus kaotasid suunataju.

Esmalt õnnestus kinni pidada üks kahtlusalune, kes sündmuskohale saabunud politseipatrullile kohe üle anti. Hiljem pidas varguse ohvriks langenud mehe poeg kinni teised kaks kahtlustatavat. Ühel pikanäpumehel õnnestus põgeneda. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 30-, 40- ja 25aastase mehe, kes on kõik rahvuselt lätlased.

Pärnu politseijaoskonna juhi Tõnu Kivise sõnul on kodanike sekkumine väga julge samm, see tasub alati hoolikalt läbi mõelda.

„Tänu kiirele ja läbimõeldud käitumisele on varastatud vara omanike käes tagasi ning kahtlusalused politsei poolt kinni peetud,“ sõnas Kivis.

„Muidugi tuleb selliste sekkumiste puhul kriitiliselt hinnata ohtusid. Ilma vastava koolituseta ei pruugi oskused võimaliku agressiivse varga kinnipidamiseks olla piisavad. Seepärast soovitame vähegi kahtlase tegevuse puhul, mida võib seostada võimaliku vargusega, politseid teavitada,“ rääkis Pärnu politseijaoskonna juht.

„Ühtlasi tuletame meelde, et maapiirkondades on sagenenud vargused ja oma vara turvalisusele tuleb pöörata suuremat tähelepanu. Varavastaste süütegude ennetamise võtmesõna on ühtehoidev ja tähelepanelik kogukond, kus tehakse aktiivselt koostööd politseiga. See oli ka antud juhtumi positiivse lahenemise üks olulisi elemente,“ ütles Kivis.

Politseil on alust arvata, et sama seltskond on Häädemeeste vallas varemgi vargusi toime pannud. Seepärast palutakse kõigil võimalikel kannatanutel politseiga lühinumbril 110 ühendust võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles