Vene talu elustab rahvatarkusi

Annika Poldre
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veronika Meibaum tutvustab külalistele oma kodutalu väärtusi. Külalised ei lahku Vene talust, ilma et perenaine neid kostitaks.
Veronika Meibaum tutvustab külalistele oma kodutalu väärtusi. Külalised ei lahku Vene talust, ilma et perenaine neid kostitaks. Foto: Annika Poldre

Nukud kuuluvad vana vene rahvatarkusega seotud traditsioonide juurde. Neid traditsioone taaselustatakse, nukke tutvustatakse ja õpetatakse tegema meistriklassides.

Pärnumaal Audru vallas Soomra külas asuvas Vene talus on sedasama tava taastanud noorperenaine Veronika Meibaum, kes on traditsioonilisi nukke meisterdanud poolteist aastat. “Käisin õppimas nii Veliki Novgorodis Venemaal kui ka Eestit külastanud vene meistrite juures,” rääkis Meibaum, kellel on kodus 12 nukku.

Neil kõigil on valmistaja sõnul oma ülesanne. “Üks tervitab külalisi, kui nad majja sisenevad, ja peletab eemale kurjade kavatsustega inimesed, teine valvab saagi üle. Siis on veel emanukk, mis aitab mind emaks olemisel,” rääkis noor naine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles