Mihkli kihelkonnapäeval räägiti mõisatest

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkli kirik.
Mihkli kirik. Foto: Henn Soodla

Koonga koolimajja kogunesid eile need, kes tahtsid kuulda Mihkli kihelkonnapäeva tänavusi esinejaid kõnelemas teemal “Mihkli kihelkonna mõisad läbi aegade”, õhtul andis kohalikus kirikus kontserdi C-JAM.

“Igal aastal on meil kihelkonnapäeval oma teema, eelmisel aastal koolielu, tänavu siis mõisad,” rääkis Merike Pikkmets, kes on Mihkli kihelkonnapäeva ja täna toimuva 22. Mihkli laada korraldaja.

Mihkli kihelkonna mõisatest kõnelevad Eesti mõisate taustal ajaloohuviline Valdo Praust ja koduloolane, Oidremaa mõisa perenaine Marika Erismaa.

Mihkli kihelkond tekkis 13. sajandil mõjuvõimsa Soon-tagana muinaskihelkonna põhjal. Tänapäeval hõlmab kunagine Mihkli kihelkond suures osas Koonga valda, Ridali mõisa ümbrus lõunaservas jääb Audru valda ja Parasma riigimõisa ümbrus on ajalooliselt olnud Pärnu-Jaagupi kihelkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles