Are aleviku vahel käib teeületamine hea õnne peale

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Are alevikku läbib maanteeameti loendusandmetel keskmiselt 7000 autot ööpäevas. Via Baltica ääres mängivad arelased loteriid eluga, et pääseda üle tee bussipeatusesse, poodi, kooli, sest ühtegi jalakäijatele viitavat liiklusmärki asulas ei ole.
Are alevikku läbib maanteeameti loendusandmetel keskmiselt 7000 autot ööpäevas. Via Baltica ääres mängivad arelased loteriid eluga, et pääseda üle tee bussipeatusesse, poodi, kooli, sest ühtegi jalakäijatele viitavat liiklusmärki asulas ei ole. Foto: Urmas Luik

Are alevikus mängivad kohalikud inimesed teed ületades ruletti oma eluga, püüdes jõuda teisele poole maanteed, mida läbib ööpäevas keskmiselt 7000 sõidukit.

Hasartmängust on asi kaugel, sest poole tuhande elanikuga alevikus jäävad riigi ühe põhimagistraali, Tallinna-Pärnu-Ikla tee äärde vastakuti bussipeatused, koolimaja ja kauplus.

“Olen siin krattipidi tagasi tõmmanud neid, kes hakkavad poe juurest üle tee minema ega pane tähele, et auto tuleb, reka rataste eest sõna otseses mõttes olen siin mõne vanema inimese ära tõmmanud,” rääkis Are kaupluse juures parklas noormees, kelle jutu järgi käiakse eriti tihti poe vahet pärast pensionipäeva. “Ega siin enne midagi muutu, kui mõni kõva pauk ära käib,” nentis ta murelikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles