Pärnumaa Rail Balticu trassilõik sai paika

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elroni reisirong Pärnu peatuses. Foto on illustreeriv.
Elroni reisirong Pärnu peatuses. Foto on illustreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Põhja-Pärnumaal kinnitati Rail Balticu trassina omavalitsuste pakutud variant, mis on planeerijate pakutud trassist ligikaudu kaks kilomeetrit pikem ja seega kallim.

Pärnu maavanem Andres Metsoja teatas Rail Balticu juhtkomitee koosolekul, et Pärnumaal on nüüd kogu Rail Balticu trassi osas kokku lepitud, vahendasid ERRi raadiouudised ja "Aktuaalne kaamera".

Läti piirist Pärnuni oli Rail Balticu trass paigas juba varem. Vaidlus aga jätkus Põhja-Pärnumaa osas Are, Tootsi ja Vändra valla territooriumil kulgeva trassiosa üle.

"Kuudepikkune töö on nüüd jõudnud sinnamaale, et Pärnumaal on Rail Balticu trassikoridor tervikuna kokku lepitud. See ei ole ainuüksi konsultandi, omavalitsuste või maavanema nägemus, vaid siin on olnud väga palju vaidlusi ja ettepanekuid, mis on konstruktiivselt läbi räägitud. Osa neist on võetud arvesse, osa mitte," rääkis maavanem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles