Pärnu: avaliku alkoholitarbimise lauskeeluga kaasnegu piknikualad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pärnu linnapea Toomas Kivimäe hinnangul võiks korrakaitseseadus olla pigem avalikku alkoholitarbimist keelava iseloomuga, kuid iga linna piknikualad oleksid napsutamist lubava regulatsiooniga.

"Pigem oleks võinud jääda see vana kord üldpõhimõtte kohaselt ja oleks võinud anda kohalikele omavalitsustele täiendava volituse määrata täiendavalt alasid, kus alkoholi tarbimine avalikus linnaruumis on lubatud," ütles BNSile Kivimäe. "Mina ei mõista, miks ja kelle pärast oli vaja selline alkoholitarbimise lausliberaliseerimine ellu kutsuda. Mina näen sellest ainult probleeme juurde tekkivat. Vabaduse võimalus ei kaalu vähimalgi määral üles neid probleeme, muresid ja alkoholipropagandat, mis kõige sellega kaasneb."

"Meil ei ole vaja, et mööda Viru tänavat Tallinnas või mööda Rüütli tänavat Pärnus kõnnivad inimesed, viinapudel käes. Ma pigem pooldanuks seda, et anda kohalikele omavalitsustele voli määrata täiendavalt piknikualasid. Meilgi on selliseid alasid – näiteks rannapargi Ammende-tagune ala on lihtsalt välja kujunenud mõnusaks toredaks piknikualaks ja ka praegu on meil lubatud seal alkoholi tarbimine. Täpselt samuti jätsime keelualast välja Vallikääru täies ulatuses," rääkis Kivimägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles