Õnnelik juhus päästis teismelise poisi elu

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannavalvetorn Pärnu rannas.
Rannavalvetorn Pärnu rannas. Foto: Urmas Luik

Eile pärastlõunal sattus Pärnu rannas uppumisohtu 11aastane poiss, kelle elu aitas päästa samal ajal rannas olnud kiirabiarst.

Pärnu haigla anestesioloogia-, operatiiv- ja intensiivraviteenistuse juhataja Raido Paasma teatel avastas uppuva poisi üks pealtnägija, kes hakkas rannas appi hüüdma.

Hüüdeid kuulis samal ajal rannas viibinud Pärnu kiirabi arst Maris Filippov, kes tõttas kohe poissi elustama ühele meres olevale liivasaarele, kuhu poiss oli kantud.  

„Kui meie töötajad sündmuskohale jõudsid, oli juhuslikult rannas olnud kiirabiarst asunud last elustama,” rääkis Pärnu rannas tegutseva General Security Service’i rannavalvur Taavi Tamse.

Samal ajal helistati kiirabisse, mis mõne minutiga randa jõudis ja elule päästetud poisi Pärnu haiglasse viis.

Pärnu haigla presssiesindaja Eda Amuri teatel on poiss praegu haiglas jälgimisel.

Amur nimetas õnnelikuks juhuseks, et parajasti juhtus rannas olema Pärnu haigla erakorralise meditsiiniabi osakonna arst. „Tänu tema õigeaegsele ja efektiivsele tegutsemisele päästeti lapse elu,“ sõnas pressiesindaja.

Eilne juhtum oli Pärnu rannas tänavu juba kolmas, kus veest on tulnud väja tuua uppumisohtu sattunud inimene. 6. juuli päästsid rannavalvurid Pärnu rannas uppumisohus naise ja 12. juulil viieaastase poisi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles