Töösõidu kohta tuleb arvestust pidada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Navigatsiooniseade autos.
Navigatsiooniseade autos. Foto: Sille Annuk / Postimees

Tulumaksuseaduses jõustus 1. septembril kaks olulist muudatust seoses isikliku sõiduauto töösõitudeks kasutamise hüvitamisega.

Alates 1. septembrist on kadunud võimalus maksta töötajale ning juhatuse ja nõukogu liikmetele isikliku sõiduauto töösõitudeks kasutamise eest hüvitist ilma sõitude kohta arvestust pidamata. Auto töösõitudeks kasutamise maksuvabaks hüvitamiseks tuleb nüüd igal juhul pidada sõitude kohta arvestust.

Rahandusministeerium põhjendas muudatuse tegemist järgmiselt: „Praktikas kasutatakse arvestuse pidamiseta makstavat hüvitist sageli maksuvaba palgalisana ja maksuvabastus ilma tegelikku auto kasutust tõendamata ei ole põhjendatud. Arvestuse pidamise vajadus suurendab kahtlemata ettevõtjate halduskoormust, kuid ministeeriumi hinnangul on see maksuvabastuse sihipärase kasutamise tagamiseks õigustatud.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles