Kihnu Virve kohtus Riias oma terasest nimekaimuga

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnlane kohe ei saa teisiti: nii kui võimalus tekib, pannakse pill hüüdma, lüüakse laul lahti ja antakse tantsujalgadele valu.
Kihnlane kohe ei saa teisiti: nii kui võimalus tekib, pannakse pill hüüdma, lüüakse laul lahti ja antakse tantsujalgadele valu. Foto: Asso Puidet

Kes teab, milline seltskond oleks istunud kesknädalal Riiga uue Kihnu laeva kiilupaneku tseremooniale põrutanud bussis, kui saarerahvas oleks laeva nimeks valinud Akadeemik Ene Ergma või Siuhti. Valiti aga Kihnu Virve.

Iseenesest mõista ei saanud ega tohtinud Järsumäe Virvet ehk Kihnu Virvet, nagu teda üle maa tuntakse, nüüd kiilu kinnitamisest kõrvale jätta. Kui tihti ikka ajaloos ette tuleb, et nimikangelane ise laeva ehitamise juures viibida saab.

Näiteks, kui Saksa kuulsaimale sõjalaevale Bismarck 1. juulil 1936 kiil pandi, oli riigikantsler Otto von Bismarck, kelle järgi laev nimetati, juba pea neli aastakümmet taevastel vetel seilanud. Ja eestlastelt Suur Tõll nimeks saanud auriku valmimise ajaks 1914. aastal oli sel Saaremaa vägilasel juba ammu pea otsast raiutud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles