Hobivillakunstnik Eve Reinväli tõi Urge raamatukokku vahvaid tegelasi

, Urge raamatukogu juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urge raamatukogus avati Eve Reinvälil villatööde näitus „Nad on kõikjal“.
Urge raamatukogus avati Eve Reinvälil villatööde näitus „Nad on kõikjal“. Foto: Erakogu

Septembrikuu alguspäevil oli Eve Reinvälil kaks tihedat mõtte- ja näputööd täis päeva - lubatud villatööde näitus „Nad on kõikjal“ tuli Urge raamatukogus üles seada.

Tõeliselt uhkete tegelastega näitus avati 4. septembril. Kui Urgel neli aastat tagasi Eve kõige esimene näitus toimus, oli vahvaid villanukke-loomi alles vähe, neistki enamus tuttavatele ära kingitud.

Seekord üllatas Eve mitte enam üksikute tegelaste, vaid suuremõõtmeliste terviklike kompositsioonidega, igal vaimukas mõte sees. Varesepuuris olev päkapikk, keda teised päkad päästa püüavad, peeglite taustal poosidesse süvenenud balletitantsijad ja klaver koos muusikuga, näkid, haldjad, hiigelmõõdus tornmaja, lõbusad lobisevad hipid, rohelised mehikesed, kolm karu, hobusel ratsutav päkapikk, magava kassi nina all sehkendav hiir.

Pea iga kompositsiooni juures võib leida päkapikke, nad on tõesti kõikjale pugenud- koolilapse ranitsasse, linnu selga lendama, isegi krokodilli suust ulatub punane müts välja. Iga nukk, loom või tegelastegrupp on leidnud ruumis kõige sobivama koha. Kavala näoga jänes uhkeldab jahimeheraamatute juures, kooliplikad, kontoridaamid, haldjad, printsessid piiluvad välja ootamatutest kohtadest raamaturiiulites. Unine päkapikk on uued raamatud eest lükanud, saapad jalast visanud ning puhkab punane mantel külje all. Terve raamatukogu on villatüüpidest vallutatud!

Ka volditud lauamäng ja kastitäis villanukke ootavad mängijaid. Villategelaste ülesseadmisel on kasutatud puitu, traati, nööri, jõhvi. Kõik tegelaste näoilmed, riided ja muud detailid on üksikasjadeni viimistletud ja nauditavad, tuues vaatajatel rõõmsa muige näole.

Näitust saab Urgele vaatama tulla kuni 7. novembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles