Juhtkiri: Rand oli korras

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Pärnu võiks olla, ja osalt ongi, midagi palju enamat kui rand ja Rannapark, kuid ometi on just need suvepealinnaks olemise alus. Liivane keskrand koos sooja mereveega meelitab Pärnusse jätkuvalt nii sise- kui välisturiste, rääkimata kohalikest, kes võiksid isegi sagedamini tee ranna rajooni leida, mistap on heakord seal äärmiselt oluline, supelhooajal tahes-tahtmata isegi ivake olulisem kui mujal linnas.

Eelnev ei tähenda, et sel ajal kui rannas elu keeb, võib muu linn prahi alla mattuda, lihtsalt kui randa koguneb väga palju inimesi, toob iga väike korratus kaasa suuremal määral olmereostust. Paraku on nii, et kui kord veidigi käest lasta, näiteks kui prügikastid üle ääre hakkavad ajama või rannaliivale natuke prahti jääb, avaldab see väga halba eeskuju ja muudab muidu korralikult käituvad rannalisedki lohakateks.

Klassikalist rannahooaega jagus sel suvel laias laastus juulikuusse, lisaks veidi juunit ja augustit. Pole väga palju, kuid ei saa siiski öelda, et suvi vahele oleks jäänud. Selle aja jooksul sai oma teise töösuve üle elatud, õigemini on seda veel järelgi, randu hooldav OÜ Kesklinna Pargid, mille tegevusest tänane Pärnu Postimees põhjalikuma ülevaate annab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles