Pärnu linna teenetemärgi saab Ulrich Kronauer

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Pärnu linnavolikogu otsustas anda linna teenetemärgi Heidelbergi Jochmanni seltsi liikmele professor Ulrich Kronauerile (pildil) Pärnust pärit valgustaja ja literaadi Carl Gustav Jochmanni pärandi väärtustamise eest.

Kronauer on uurinud 1789. aastal Pärnus sündinud silmapaistva mõtleja Carl Gustav Jochmanni vaimset pärandit. “Tema algatatud on Heidelbergi ülikooli kirjastuses Winter kuueosaline raamatusari, mis annab tervikuna välja kuulsa pärnaka kogu teadaoleva loomingu koos põhjalike teaduslike kommentaaridega,” teatas Pärnu linnavalitsus.

Kronauer on esitlenud Jochmanni pärandit Pärnus mitmel korral. Viimati toimus eestikeelse tõlkega saksakeelne ettekandekoosolek “Jochmann Tagung” möödunud aasta aprillis Pärnu muuseumis. Teemaks oli valgustusideede kohtumine rahvusluse ja liberalismiga. Seda kõike ühe selle ajastu Euroopa suurkuju, Pärnust pärit valgustaja ja literaadi Carl Gustav Jochmanni (1789–1830) tööde kaudu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles