Sügisvärvides maaliline Lõuna-Eesti pakub üllatusi ja puudutab südant

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järgneval viiel aastal kõnetab Lõuna-Eesti külastajaid National Geographicu kaubamärk: 21 kollast akent viitavad mõnele turismimagnetile ja annavad teada, et olete Euroopa liidu piirialal.
Järgneval viiel aastal kõnetab Lõuna-Eesti külastajaid National Geographicu kaubamärk: 21 kollast akent viitavad mõnele turismimagnetile ja annavad teada, et olete Euroopa liidu piirialal. Foto: Tiit Mõtus

Piisab nädalavahetusest, et mõnele Eestimaa nurgale tiir peale teha ja avastada, et pärast majandussurutist on nii mõnigi nurgatagune või metsik paik euroraha toel briljandina särama löönud.

Millal käisite viimati Setumaal? Piusa liivakoobastes? Ja kui te pole juhtumisi tartlane, kas olete kunagi tõstnud oma jala Piirissaarele? Mis on saanud Räpina paberivabrikust? Kas teel leidub miskit muinas- või mõisaaegset vaatamist?

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse eestvõttel viiakse ajakirjanikke aeg-ajalt tutvuma Eesti mõne piirkonnaga, et elamusreisi kaudu kolkapaikade uued arengud laiema üldsuse ette jõuaksid. Selgub, et viimase viie aastaga on varasemas mälupildis “metsikud” paigad saanud uue ilme ja varustatud tänapäevaste teemaparki meenutavate külastuskeskuste, toidukohtade, omanäoliste loomemajade ja kodade ning turismitaludega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles