Sügisest saab taotleda elektroonilist riigieksamitunnistust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Haridus- ja teadusministeerium saatis eile kooskõlastusringile põhikooli ja gümnaasiumi lõputunnistuse ning riigieksamitunnistuse põhimääruse ja vormide eelnõu, mis muudab võimalikuks paberkandjal riigieksamitunnistuse asemel elektroonilise tunnistuse tellimise.

1. septembril jõustuva eelnõu kohaselt saab paberkandjal vormistatud riigieksamitunnistuse omanik taotleda elektroonilise riigieksamitunnistuse väljastamist, kui pabertunnistuse tekst on muutunud raskesti loetavaks, kui tunnistus on vormistatud ebatäpselt või on sellele kantud valed andmed.

Samuti saab elektroonilist riigieksamitunnistust taotleda juhul, kui pabertunnistus on hävinud või kadunud või kui omanik soovib ise paberist riigieksamitunnistuse asemel elektroonilist tunnistust.

Uue seaduse ja riikliku õppekava jõustumisel 1. septembril muutub käitumise ja hoolsuse hindamise korraldus.

Riiklike õppekavade kohaselt annab kool õpilasele ja vanemale kirjalikku tagasisidet õpilase käitumise ja hoolsuse kohta vähemalt kaks korda õppeaastas. Käitumise ja hoolsuse hindeid tunnistusele enam ei kanta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles