Valimiseelsed maamehe mõtted

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Taas on käes mede maal põnev aeg - lähenevad ju valimised kõrgesse kotta.

Sa issaristike küll, mida nüüd ära ei tehta, et oma nina ja mina tõsta ja vastast suruda madalamaks kui rohi. Eks see poliitika ole üks segane värk, kus kõik näib olema lubatud. Oma enda ja erakonna huvides kistakse kasvõi vaarisa säilmed hauast välja, et vaid enda huve kaitsta ja vastane rokaga üle valada.

Tahaks küll küsida - kuhu on jäänud see eesti meel, keel ja üksmeel nüid? Loomulikult on valimisvõitlus käimas, loomulikult kergitatakse omasid ja materdatakse vastaseid, aga mingid piirid pealsid ju ikke olema, või kuda?

Me oleme ju ikke kõik ühed eestimaalased. Kuda sa pärast valimisi sellele Juhanile, Jaanile või Maalile otsa vaatad, kui tead, et oled teda tõrvanud kui vanapagan kuud? Katsume ikke inimese moodi läbi saada, nii on kasulikum medele kõikidele. Ärgem olgem josplid,oma tegudes, vaid hoidkem ikke õiget kurssi nagu täismadrusele või adramehest kaptenile kohane. Jätkugu jõudu ja tahet selleks medele kõikidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles