Vene koolilapsed õpivad Konstantin Pätsi tundma

Annika Poldre
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajalooõpetaja Natalja Grigorjeva Venemaal Tveri oblasti Kalinini rajooni Buraševo keskkoolis loodud Konstantin Pätsi muuseumis gloobuse juures, millele on märgitud Pätsi rännakute sihtkohad.
Ajalooõpetaja Natalja Grigorjeva Venemaal Tveri oblasti Kalinini rajooni Buraševo keskkoolis loodud Konstantin Pätsi muuseumis gloobuse juures, millele on märgitud Pätsi rännakute sihtkohad. Foto: Niina Peerna

Pärnus äsja toimunud rahvusvahelisel hariduskonverentsil “Konstantin Pätsi jälgedes” viibis üheksaliikmeline delegatsioon Buraševo külast Tveri oblastist Kalinini rajoonist Venemaalt.

Buraševos oli president Konstantin Pätsi viimane asupaik, kus ta 1956. aastal suri, ja haud, kust ta hiljem kodumaale ümber maeti.

Ligemale 3000 elanikuga Buraševos tegutseb 170 õpilasega keskkool oma väikse muuseumiga. Selle kooli õpetajad ja õpilased ning külanõukogu esindajad moodustasidki Buraševo delegatsiooni, kes Eestisse saabusid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles