Kaupo Meiel: Monument Irvikkassile

Kaupo Meiel
, arvamustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres G. Adamson

Kõiksugu Lenineid ja Stalineid on Pärnu linnapildis seisnud või suure peana oma igavest kohalolu meenutanud. Igavesti kestma mõeldud monumendid on nüüdseks ajaloo prügikasti jõudnud, kuid soov ajalugu käegakatsutavate skulptuuride abil meenutada pole kadunud.

Eelmisel nädalal valis Olev Siinmaa mälestusmärgi ideekavandite konkursi žürii välja kolm neile enim meeldinud tööd. Mingi totaka kombe kohaselt antakse sellistel puhkudel teada ainult mittemidagiütlevad märksõnad ja autorid kuulutatakse koos parimaga välja alles hiljem, kõnealusel juhul sel reedel.

Peale selle, et Vallikääru kavandatakse mälestusskulptuuri legendaarsele linnaarhitektile, pole kadunud mõtted panna üks uhke kuju või lausa mitu Pärnusse püsti seks puhuks, kui Eesti Vabariik saab saja-aastaseks. Komisjonid juba töötavad (muuseas toob see meelde lõigu vanast estraadimonoloogist: “Varsti saab loomaaed valmis. Trammid juba käivad sinna.”).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles