Pärnus protestiti töövõimereformi vastu

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puudega inimesed ei ole rahul valitsuse plaanitava töövõimereformiga ja nad pikettisid selle vastu.
Puudega inimesed ei ole rahul valitsuse plaanitava töövõimereformiga ja nad pikettisid selle vastu. Foto: Ants Liigus

Laupäeva keskpäeval kogunes üle 30 inimese suvepealinnast, Haapsalust ja Saaremaalt Pärnusse Martensi väljakule pikettima valitsuse plaanitava töövõimereformi vastu.

Pärnumaa erivajadustega laste ja noorukite vanemate ühingu liikme Iivi Kallaste sõnade kohaselt ei arvesta plaanitav reform ei tava- ega puudega inimestega. „Lihtsalt raisatakse suur hulk raha uute ametnike palkamiseks,“ toonitas Kallaste, kelle ütlust mööda puudutab valitsuse kavandatav reform Eesti kõiki tööealisi inimesi, kuid ennekõike ligemale 100 000 puudega inimest.

“Praegu kulutatakse maksumaksja raha bürokraatia suurendamiseks, võetakse ametnikke juurde, et veel rohkem mõnitada puudega inimesi, moodustada uusi komisjone ja teha järjekordseid hindamisi,” kirjeldas Kallaste. “Teenuseid, haridust ja taastusravi, mida puudega inimesed vajavad – selle jaoks raha ei ole.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles