Juhtkiri: Võim hädas inimese nägemisega

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Eesti Päevaleht vihjas eile, et protestipiketid esile kutsunud töövõimereform võib Taavi Rõivase vahevalitsuse uppi ajada, kui sotsiaaldemokraadid peaksid leidma, et reformist sellises vormis ei saa asja ja sotsiaalkaitseminister Helmen Kütt tagasi astuks.

Kummalisel kombel ei ole töövõimereformi kava Pärnu Postimehes sisulist kajastamist leidnudki. Ilmunud on artikkel enne läinud laupäevast piketti ja pärast seda – ei enamat. Seetõttu ei tea me, kas ja kuivõrd pärnakatest ning Pärnumaa elanikest puudega inimesed asjaga üldse kursis on. Parlamendipoliitikud, kes peagi asuvad häältejahile, peaksid pildil püsimiseks sõna võtma igas inimesi puudutavas küsimuses, kaasa arvatud töövõimereformis.

Tundub, et töövõimereform on järjekordselt üks valitsusliidu ettevõtmisi, mis kannab kiirustamise pitserit. Ruttamise põhjus võib olla 300 miljonit eurot, mis Eesti võiks töövõimereformi tegemiseks Euroopa Liidust saada. Kunagine sotsiaalminister ja praegune riigikogu esimees Eiki Nestor juba manitseski eilses Postimehes, et ”nüüd on mingi töö tehtud, kuskile jõutud ja Euroopa Liidu raha ei oota meid igavesti“.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles